|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Ramzes Drzewołaz
| Temat: Re: Nowe forum nowe życie.. Sro Lis 13, 2013 7:33 am | |
| I jeszcze by trzeba było zaznaczyć na nowym forum, może w jakichś zezwoleniach, czy posiada już wilka, czy zmarnował szansę, czy też jeszcze go nie posiada [wilka, lisa itd. jeden inny psowaty]. |
|
| |
Ishyria Alfa Ognia
| Temat: Re: Nowe forum nowe życie.. Sro Lis 13, 2013 7:37 am | |
| Jeśli przyjmie się to z ograniczeniem to najłatwiej będzie zrobić system do tego i kontrolować zapisy, musiałoby to leżeć albo w gestii Alf by podawały do spisu Administracji lub samej Administracji. Inaczej będzie bajzel.
A, okej. |
|
| |
Wolverine Zjadacz Grzechów
| Temat: Re: Nowe forum nowe życie.. Sro Lis 13, 2013 11:07 am | |
| |
|
| |
Ritsu Alfa Ciernia
| Temat: Re: Nowe forum nowe życie.. Sro Lis 13, 2013 4:30 pm | |
| Myślę, że jakiś powszechny spis ludności będzie przez pewien czas dostępny na ogóle forum, aby zarejestrowani użytkownicy zgłaszali czy są wilkiem lub lisem i się wpiszę w odpowiednie kategorię. Podejrzewam, że nie dłużej niż tydzień czy dwa nie będzie to funkcjonować, bo potem albo alfy albo użytkownicy sami z siebie będą raczyć adminów na PW czy jakoś inaczej, choć sam w sobie temat ze spisem będzie pewnie w jakimś widocznym miejscu, coby był doń w miarę dobry dostęp ~ |
|
| |
Jessica Rosa
| Temat: Re: Nowe forum nowe życie.. Sro Lis 13, 2013 4:36 pm | |
| W kwestii nazwy to ruszę za resztą i głosuję na etherial-lands.
Koncepcja Ram na temat rozmnażania się gatunków pasuje mi.
Piekło, Ziemia, Niebo. Bardziej mi pasuje. Taki równy podział.
|
|
| |
Aksa Alfa Mroku
| Temat: Re: Nowe forum nowe życie.. Sro Lis 13, 2013 5:29 pm | |
| Co do sfór / grup... Dobrze by było (jak już z resztą wspomniałam), żeby było to takie... lekko mieszane. Nie twardo na zasadach, że tutaj dobro, i poszedł won z kimś mniej dobrym, czy neutralnym. Czy Niebo, Piekło, Ziemia, czy ten drugi podział... Wszystko mi jedno. Byle było dość jasno objaśnione, informacje o danej grupie oraz kto gdzie mógłby iść, ze względu na charakter itd.
Nazwa etheria-lands jak najbardziej.
Z tą kopulacją... Tak jak to było kilka / naście postów wcześniej wyjaśnione, wydaje mi się że będzie odpowiednie. Mieszaniny. Mieszaniny everywhere. |
|
| |
Fenrir Greyback Dym
| Temat: Re: Nowe forum nowe życie.. Sro Lis 13, 2013 5:40 pm | |
| No na pewno zrobimy mieszane, przecież jakby nie patrząc to na SP także się Sfory wymieszaly. Nie każdy do danej Sfory pasuje a jednak w niej jest, więc o to nie musicie się martwić.
Co do Sfor to mi się bardziej podoba ten podział na Światło, Mrok bo dla mnie Niebo, Piekło i Ziemia to oklepane nazwy i bardzo często spotykane na forach.. |
|
| |
| Temat: Re: Nowe forum nowe życie.. Sro Lis 13, 2013 5:42 pm | |
| Kiedy ruszamy forum? kiedy je zakładamy? |
|
| |
Fenrir Greyback Dym
| Temat: Re: Nowe forum nowe życie.. Sro Lis 13, 2013 5:43 pm | |
| Najpierw musimy wszystko ustalić, spokojnie niedługo ruszy. Nadal problem ze Sforami jest bo głosy są podzielone.. |
|
| |
| Temat: Re: Nowe forum nowe życie.. Sro Lis 13, 2013 5:50 pm | |
| Mrok i Światło. Piekło, Niebo, Ziemia.
To jedyne propozycje tak? |
|
| |
Forneus Inkub
| Temat: Re: Nowe forum nowe życie.. Sro Lis 13, 2013 6:09 pm | |
| Dużo może nie powiem, bo nie będę powielać, ale jeśli chodzi o pomysł na sfory to stanowczo ten pierwszy pomysł... piekło, niebo, ziemi jest takie nudne i oklepane jak to Gremlin napisał. |
|
| |
Jessica Rosa
| Temat: Re: Nowe forum nowe życie.. Sro Lis 13, 2013 6:16 pm | |
| Mają być trzy sfory, a w pierwszej propozycji są tylko dwa wyjścia - Światło i Mrok. Gdzie trzecia nazwa? |
|
| |
| Temat: Re: Nowe forum nowe życie.. Sro Lis 13, 2013 6:18 pm | |
| Wedle Mnie do światła i mroku, nie powinno się nic dodawać. To jest dobre same w sobie. |
|
| |
Aksa Alfa Mroku
| Temat: Re: Nowe forum nowe życie.. Sro Lis 13, 2013 6:31 pm | |
| Ja również jestem bardziej za Światłem i Mrokiem.
|
|
| |
Fenrir Greyback Dym
| Temat: Re: Nowe forum nowe życie.. Sro Lis 13, 2013 6:55 pm | |
| Tam miala byc trzecia taka od nich odstajaca ale jako takiej nazwy nie ma. Cerrka cos pisala o słoncu w zenicie. Bedzie trzeba dla tej Sfory jakas nazwe wymyslic. |
|
| |
| Temat: Re: Nowe forum nowe życie.. Sro Lis 13, 2013 7:15 pm | |
| Mi w sumie już te nazwy stad są obojętnie, byleby forum ruszyło jak najszybciej.
W sumie może być jakaś trzecia sfora do: Światła i Ciemności, jednak niekoniecznie. |
|
| |
Ramzes Drzewołaz
| Temat: Re: Nowe forum nowe życie.. Sro Lis 13, 2013 7:18 pm | |
| Światłość kontra ciemność, po której stronie staniesz? Jak dla mnie to brzmi dobrze, i nie potrzebna by była trzecia sfora. Dwa zwaśnione światy, wrogowie. Dla tych należy dzień, dla tych noc, nie dodawałabym trzeciej sfory, bo co by tam pasowało? Coś pośredniego? |
|
| |
| Temat: Re: Nowe forum nowe życie.. Sro Lis 13, 2013 7:23 pm | |
| Czy kolorystyka forum będzie czarna? a może inna? to też musi zostać ustalone.
Trzeba się jakoś streścić, by obmyślanie planu nie trwało nam miesiąc. |
|
| |
Patch Cipriano Duch Diabła
| Temat: Re: Nowe forum nowe życie.. Sro Lis 13, 2013 7:31 pm | |
| Jednak trzecia sfora jeszcze bardziej by pasowała do tego wszystkiego. O ile się nie mylę to te dwie miały toczyć jakieś spory (może jednak się mylę? jeśli tak - wyprowadźcie mnie z błędu), a miała też istnieć jakaś dodatkowa trzecia, i to by było najbardziej odpowiednie, taka rozwinięta fabuła. Dwie to zdecydowanie za mało, ale również jestem za Światłem i Ciemnością. |
|
| |
Ishyria Alfa Ognia
| Temat: Re: Nowe forum nowe życie.. Sro Lis 13, 2013 7:57 pm | |
| Skoro mamy Światłość i Ciemność, a zgadzacie się na trzecią to ja bym proponowała sforę Cieni. W końcu przemykają one w obu tych sforach i mogłyby chcieć być niezależne od tych dwóch i coś robić.
Kolorystyka serio najważniejsza nie jest, serwer wiadomo jaki, w ogóle niby już jest, ale potrzebna decyzja o sforach i można przejść do tworzenia
Ostatnio zmieniony przez Ishyria dnia Sro Lis 13, 2013 8:05 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
| Temat: Re: Nowe forum nowe życie.. Sro Lis 13, 2013 8:01 pm | |
| Pomysł Ish Mi się bardzo podoba, pasuje, współgra z resztą. Idealnie. |
|
| |
Ramzes Drzewołaz
| Temat: Re: Nowe forum nowe życie.. Sro Lis 13, 2013 8:03 pm | |
| Ish, to jest świetne. Idealnie współgra z pozostałymi sforami. |
|
| |