Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksIndeks  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  Zaloguj  

Share

Zmniejszenie/likwidacja Sfór

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down 
Idź do strony : Previous  1, 2, 3  Next
AutorWiadomość
Ishyria
Alfa Ognia
Alfa Ognia
Ishyria

Zmniejszenie/likwidacja Sfór - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Zmniejszenie/likwidacja Sfór   Zmniejszenie/likwidacja Sfór - Page 2 EmptyWto Sie 20, 2013 12:52 pm

Em jak dla mnie sytuacja jest jasna, więcej sprzeciwu to odchylamy pomysł. A co, czekacie aż będzie więcej za zgodą?
Ludzie nie chcą TAK DRASTYCZNEJ zmiany to jej nie ma, proste i klarowne. Zamiast usuwać tyle lat pracy innych ludzi lepiej usiądźmy na dupie i wymyślmy jak można zmienić strukturę poszczególnych stad by zachęcały.

I głos Fenrira jest jak najbardziej LICZONY.
Powrót do góry Go down
Ashira
Huragan
Huragan
Ashira

PisanieTemat: Re: Zmniejszenie/likwidacja Sfór   Zmniejszenie/likwidacja Sfór - Page 2 EmptyWto Sie 20, 2013 1:00 pm

Może zamknijmy na jakiś czas SK i niech ktoś zorganizuje jakieś eventy. Przydałoby się ruszyć Pożeracza Snów i mógłby być to czas na propozycje Sfór jeśli chodzi o misje, eventy, imprezy etc. I oczywiście fabuła.
Powrót do góry Go down
Kruk
Cierniste Ostrze
Cierniste Ostrze
Kruk

PisanieTemat: Re: Zmniejszenie/likwidacja Sfór   Zmniejszenie/likwidacja Sfór - Page 2 EmptyWto Sie 20, 2013 1:13 pm

Ale dlaczego robicie syf z propozycjami (o niczym konkretnym) tutaj?
O ile się nie mylę to ankieta dotycząca sfor, postarajcie się chociaż odrobinę o utrzymanie porządku, bo to na pewno Wam nie zaszkodzi (;
Powrót do góry Go down
Ishyria
Alfa Ognia
Alfa Ognia
Ishyria

PisanieTemat: Re: Zmniejszenie/likwidacja Sfór   Zmniejszenie/likwidacja Sfór - Page 2 EmptyWto Sie 20, 2013 1:57 pm

Tyle że nikt tu nie rzuca żadnych propozycji poza tematem. Jak dla mnie jest to już klarowne, ale chcecie dalej ciągnąć to... cóż.
Powrót do góry Go down
Orchidea
Alfa Lasu
Alfa Lasu
Orchidea

PisanieTemat: Re: Zmniejszenie/likwidacja Sfór   Zmniejszenie/likwidacja Sfór - Page 2 EmptyWto Sie 20, 2013 2:14 pm

Ish, na wszystkich trzeba poczekać. Żeby się wypowiedzieli znaczy. A została jeszcze chociażby Paige czy Aksa.
Powrót do góry Go down
Ishyria
Alfa Ognia
Alfa Ognia
Ishyria

PisanieTemat: Re: Zmniejszenie/likwidacja Sfór   Zmniejszenie/likwidacja Sfór - Page 2 EmptyWto Sie 20, 2013 2:18 pm

Okej, okej. To się poczeka ^^
Powrót do góry Go down
Ritsu
Alfa Ciernia
Alfa Ciernia
Ritsu

PisanieTemat: Re: Zmniejszenie/likwidacja Sfór   Zmniejszenie/likwidacja Sfór - Page 2 EmptyWto Sie 20, 2013 2:30 pm

Jeden czy dwa głosy i tak niewiele zmienią, acz sama ankieta będzie stać tak długo jak się uzna za stosowne. (Choć ja myślę, że bezpośrednio przed wrześniem można by już zamknąć, bo ludzie z wakacji powracają ~)

Ja od siebie przyznam, że jestem przeciw i wrzućcie mnie do jednego worka z ludźmi sentymentalnymi - mam to gdzieś. W każdym razie uważam, że tego konfliktu i tak nie da się w sprawiedliwy sposób rozważyć, bo zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie niezadowolony. I czy połączymy/usuniemy sfory czy jest pozostawimy w stanie kompletnie nienaruszonym - i tak po pewnym czasie będziemy odczuwać wątpliwości i znów mamrotać, że mogliśmy postąpić lepiej. I to, co teraz powiem jest wyłącznie moją osobistą opinią niemniej... Może warto wreszcie rozważyć zamkniecie forum?
*czeka na ten atak dezaprobaty, gniewu czy czegokolwiek innego*
Mówię całkowicie poważnie, bo trochę już nad tym myślałem i wydaje mi się to najbardziej neutralnym ze wszystkich możliwych rozwiązań. SP to SP - każdy ma tu wspomnienia, nawet jeśli nie chce ich przedłożyć ponad to konkretne "za" i "przeciw" to jednak je ma. Wbrew pozorom to, czy będziemy zachęcać ludzi eventami czy misjami to nic nie da, bo i tak w nich nie będą uczestniczyć jeśli naprawdę nie będą chcieli. Pierwszy zryw jest dobry to fakt, ale entuzjazm niezmiernie szybko z człowieka uchodzi. To forum ciągnie już swoje lata, ba, działa aktywnie od 2008 roku, a to jest przeszło 6 lat. To naprawdę wiele jak na forum zwierzęce, ale co za tym idzie - wypalamy się. Magia zaczęła nas drażnić, bo zaczęliśmy myśleć racjonalniej, bardziej dorośle. Teraz jeszcze doszło to, że sfory nie mogą właściwie funkcjonować, bo nie ma ich kto zapełnić. Naprawdę ktoś tu uważa, że to przez wzgląd na małą ilość rozrywki? Gdybyśmy chcieli to znaleźlibyśmy sobie rozrywkę. Najbardziej denną i dziecinną, ale jednak jakąś.
I ten... moja przemowa się tu urywa, bo kompletnie nie pamiętam, co ja właściwie miałem dodać. No, w każdym razie powtórzę, że to jest wyłącznie mój punkt widzenia i ten...brać go do siebie nie musicie ~
Powrót do góry Go down
Orchidea
Alfa Lasu
Alfa Lasu
Orchidea

PisanieTemat: Re: Zmniejszenie/likwidacja Sfór   Zmniejszenie/likwidacja Sfór - Page 2 EmptyWto Sie 20, 2013 2:43 pm

Cóż ja byłabym przeciwko zamykaniu forum. Ale to moja decyzja. Po pierwsze: Ta ankieta pokazuje ile nas jest. Że można wejść na forum, napisać coś. Po drugie: Użytkowników przybywa. Nowych, starych co za różnica. Po trzecie: To NA PRAWDĘ jest aktywne forum. Jestem na w94, które uważane jest za jedno z najbardziej aktywnych for i najstarszych o wilkach, mimo to tam wchodiz o wiele mniej ludzi. Nie mówiac o fabule. Po czwarte: forum miało wiele wzlotów i upadków, co nie znaczy, że za którymś trzeba zamknąć forum. Po piąte: Jesteś dla mnie zagadką Paź. Masz sentyment do sfor, a do fourm już nie?
Powrót do góry Go down
Bezsenność
Kanonada
Kanonada
Bezsenność

PisanieTemat: Re: Zmniejszenie/likwidacja Sfór   Zmniejszenie/likwidacja Sfór - Page 2 EmptyWto Sie 20, 2013 3:18 pm

Myślę, że każdy kto stąd odchodził i wracał tyle razy co ja czy też Paź, ma ten sam stosunek do tego forum. To forum jest okropne. Ale jednak cały czas wracasz. Ono zostaje z Tobą już na stałe. Nie umiesz zapomnieć. Ciągnie Cię, cholera. I wiesz, że jest w sumie niepotrzebną stratą czasu, ale jednak widzisz w nim starych znajomych i świetnych ludzi. Dlatego niektórzy szukają sposobu na całkowite pozbycie się tego. Ale ja wiem jak było, kiedy jeszcze te ponad pięć lat temu Ramzes postanowił zamknąć forum (jeśli dobrze pamiętam). Co? Zrobili je od nowa. I tak będzie tym razem. Jestem stuprocentowo pewna.
Jestem przeciw zamknięciu forum. Jeśli ma umrzeć, niech umrze śmiercią naturalną. Wtedy, kiedy nie będzie już żadnej osoby, która by o nie walczyła.
Powrót do góry Go down
Ritsu
Alfa Ciernia
Alfa Ciernia
Ritsu

PisanieTemat: Re: Zmniejszenie/likwidacja Sfór   Zmniejszenie/likwidacja Sfór - Page 2 EmptyWto Sie 20, 2013 3:23 pm

Zastanawiam się jak z mojej osobistej opinii rozwinęła się kolejna dyskusja...?
Pięć lat temu było tak, a nie inaczej, ale to było pięć lat temu. Tak jak wy zwracacie uwagę, że nie będzie "tak samo" z fabułą jak pięć lat temu, tak ja zwracam uwagę, że pięć lat temu forum zamykał właśnie Ramzes. Którego notabene już tutaj nie ma, choć to akurat ma najmniejszy związek z całą dyskusją. No, nie będę ciągnąć tego dalej, bo to nie jest miejsce na takie rozważania, ponadto ja wyraziłem tylko swój punkt widzenia, nie prosiłem o komentarze. Tak też...cicho być?
Powrót do góry Go down
Cerrilasar
Alfa Wody
Alfa Wody
Cerrilasar

PisanieTemat: Re: Zmniejszenie/likwidacja Sfór   Zmniejszenie/likwidacja Sfór - Page 2 EmptyWto Sie 20, 2013 7:54 pm

Czytałam tylko post Ritsu, z tych paru ostatnich, więc nie gryźć. Internet mi się rwie jak koronki u majtek dziewicy.

Parę dni temu gadałam z Zeparową i doszłyśmy do wniosku, że poza ingerencją w Sfory, poza zamykaniem forum jest trzecia możliwość. Siedzimy w tym gronie czasami od lat, czasami parę miesięcy, nawet dni. To forum nie jest hermetyczne i wysoko może tu zajść każdy. I tak poprzez owe rozmyślania zastanawiałam się czy nie pasowałaby nam nowa formuła? To znaczy nic nie miałoby już miejsca tutaj. Z psimi postaciami, na tym konkretnym skrawku forum, więc w zasadzie wszelki hejt mógłby odejść na bok, bo nie byłoby to reorganizowanie SP, a jego edycja... a ja wiem, 2.0? Tak na próbę. Nie wiem, jak to wymyślałam wydawało mi się to dobrym pomysłem.
Nie chcielibyście zobaczyć swych postaci w postaci ludzi? Istot, których ciała transformowały, a one nie mają pojęcia jak to się stało, dlaczego i po co?
Taka luźna propozycja, bo tak czy tak teraz pisze opowiadania z Cerrą w ludzkiej skórze. Nie jest to atak na stare wspomnienia, bo wynieślibyśmy się na inne forum. Taka swoista kontynuacja w doborowym towarzystwie.
Proponuję to, bo mi również znudziło się granie futrzakami. Nie jest to to samo co wtedy gdy miałam 14 czy 15 lat. Z drugiej strony jest to takie przegięcie pały na drugą stronę, że... Nie spodziewam się aprobaty i nie będę przedstawiać całości pomysłu (cierpię na bezsenność, więc trochę tego już jest), żebyście nie mieli polewki dla hejcenia.
Bardziej zasięgam opinii.
Podobałoby się Wam takie forum? Rozważylibyście w ogóle założenie konta?
Powrót do góry Go down
Ishyria
Alfa Ognia
Alfa Ognia
Ishyria

PisanieTemat: Re: Zmniejszenie/likwidacja Sfór   Zmniejszenie/likwidacja Sfór - Page 2 EmptyWto Sie 20, 2013 8:02 pm

Po prostu proponujesz by założyć drugie forum i grać ludźmi czy przerobić to tutejsze że... bo ja wiem, coś jak animagia? Można raz być owym psem, a raz człowiekiem?

Hmm... koncepcja fajna. Chyba.
Powrót do góry Go down
Ritsu
Alfa Ciernia
Alfa Ciernia
Ritsu

PisanieTemat: Re: Zmniejszenie/likwidacja Sfór   Zmniejszenie/likwidacja Sfór - Page 2 EmptyWto Sie 20, 2013 8:04 pm

Popieram Ish, że koncept jest naprawdę interesujący i daję, cóż, większe pole do popisu niż tylko gananie cały czas psem. Jakby to dobrze rozwinąć to mogłoby wyjść coś ciekawego. Ogólnie rozważałbym założenie konta na takim forum, ba, pewnie bym nawet założył ~
Powrót do góry Go down
Sweeney Todd
Huragan
Huragan
Sweeney Todd

PisanieTemat: Re: Zmniejszenie/likwidacja Sfór   Zmniejszenie/likwidacja Sfór - Page 2 EmptyWto Sie 20, 2013 8:06 pm

Cerr, rozważałam kiedyś takową możliwość, ba moja pierwsza postać na SP miała w tle za sobą ludzkie wspomnienia o których nie było mowy w skrawku jej fabularnego życia, jednak jakieś wspominki że coś kiedyś było jakby inaczej się pojawiało.

Więc krótko - tak z przyjemnością przeniosłabym swoje postacie na takowe forum, to byłoby jakby nie spojrzeć, interesujące nie tylko dla nas ale także dla potencjalnego nowego użytkownika takiego forum.
Powrót do góry Go down
Kruk
Cierniste Ostrze
Cierniste Ostrze
Kruk

PisanieTemat: Re: Zmniejszenie/likwidacja Sfór   Zmniejszenie/likwidacja Sfór - Page 2 EmptyWto Sie 20, 2013 8:19 pm

Cerrilasar napisał:
Czytałam tylko post Ritsu, z tych paru ostatnich, więc nie gryźć. Internet mi się rwie jak koronki u majtek dziewicy.

Parę dni temu gadałam z Zeparową i doszłyśmy do wniosku, że poza ingerencją w Sfory, poza zamykaniem forum jest trzecia możliwość. Siedzimy w tym gronie czasami od lat, czasami parę miesięcy, nawet dni. To forum nie jest hermetyczne i wysoko może tu zajść każdy. I tak poprzez owe rozmyślania zastanawiałam się czy nie pasowałaby nam nowa formuła? To znaczy nic nie miałoby już miejsca tutaj. Z psimi postaciami, na tym konkretnym skrawku forum, więc w zasadzie wszelki hejt mógłby odejść na bok, bo nie byłoby to reorganizowanie SP, a jego edycja... a ja wiem, 2.0? Tak na próbę. Nie wiem, jak to wymyślałam wydawało mi się to dobrym pomysłem.
Nie chcielibyście zobaczyć swych postaci w postaci ludzi? Istot, których ciała transformowały, a one nie mają pojęcia jak to się stało, dlaczego i po co?
Taka luźna propozycja, bo tak czy tak teraz pisze opowiadania z Cerrą w ludzkiej skórze. Nie jest to atak na stare wspomnienia, bo wynieślibyśmy się na inne forum. Taka swoista kontynuacja w doborowym towarzystwie.
Proponuję to, bo mi również znudziło się granie futrzakami. Nie jest to to samo co wtedy gdy miałam 14 czy 15 lat. Z drugiej strony jest to takie przegięcie pały na drugą stronę, że... Nie spodziewam się aprobaty i nie będę przedstawiać całości pomysłu (cierpię na bezsenność, więc trochę tego już jest), żebyście nie mieli polewki dla hejcenia.
Bardziej zasięgam opinii.
Podobałoby się Wam takie forum? Rozważylibyście w ogóle założenie konta?
Fuckin` osom.

Aczkolwiek nie obiecuję, że będę grać.
Powrót do góry Go down
Orchidea
Alfa Lasu
Alfa Lasu
Orchidea

PisanieTemat: Re: Zmniejszenie/likwidacja Sfór   Zmniejszenie/likwidacja Sfór - Page 2 EmptyWto Sie 20, 2013 8:21 pm

Cóż, ja akurat nie. Ludzkie RPG są nie dla mine nudzą i padają jak zbite muchy zazwyczaj. Więc nie, nie byłabym zainteresowana takim forum. Byłam na setkach tysiącach ludzkich i jakoś nieprzyjemnie mi się grało.

A nie możnaby tego jeszcze zostawić? Właśnie ludzie dochodzą i coś się dziać zaczyna, więęc.
Powrót do góry Go down
Sansanne
Bańka
Bańka
Sansanne

PisanieTemat: Re: Zmniejszenie/likwidacja Sfór   Zmniejszenie/likwidacja Sfór - Page 2 EmptyWto Sie 20, 2013 8:22 pm

Ja w sumie nie uważam tego pomysłu za głupi.
A może niech na tym forum będą i psy i ludzie? Niech może będzie możliwość zmiany w człowieka i w psa. Nie byłoby to tak drastyczna zmiana. Jeśli ktoś by chciał pograć psem, to się zmienia w psa, jeśli człowiekiem to człowiekiem.
Powrót do góry Go down
Fenrir Greyback
Dym
Dym
Fenrir Greyback

PisanieTemat: Re: Zmniejszenie/likwidacja Sfór   Zmniejszenie/likwidacja Sfór - Page 2 EmptyWto Sie 20, 2013 8:23 pm

Pierw walczycie o to by nie zamykać forum by nic nie zmieniać a teraz chcecie stworzyc nowe forum a to odrzucić na dalszy plan bo predzej czy później tak się stanie. Albo jestem głupi albo nie pojmuje Waszej logiki... możemy zrobić tutaj event Pożeracz narobił zamieszania i psy stały się ludźmi, pozmieniamy tereny, będzie nowa kraina zobaczymy czy coś z tego wyjdzie. Zawiesimy nasze psowate w ciałach ludzi będą musieli uczyć się wszystkiego od nowa. Zostaną wrzuceni do krainy ludzi, hm? Nie ma sensu robić nowego forum ot.
Powrót do góry Go down
Orchidea
Alfa Lasu
Alfa Lasu
Orchidea

PisanieTemat: Re: Zmniejszenie/likwidacja Sfór   Zmniejszenie/likwidacja Sfór - Page 2 EmptyWto Sie 20, 2013 8:24 pm

Jak już robić nowe forum, to może to jednak zachować? Albo chwilowo zmienić w ludzi tylko.
Powrót do góry Go down
Ishyria
Alfa Ognia
Alfa Ognia
Ishyria

PisanieTemat: Re: Zmniejszenie/likwidacja Sfór   Zmniejszenie/likwidacja Sfór - Page 2 EmptyWto Sie 20, 2013 8:31 pm

Na razie to tylko koncepcja, przynajmniej tak mi się wydaje skoro Ceratka to podkreśliła >.<'
Warto jednak się zastanowić.

Fen ja zrozumiałam, że właśnie tutaj ma to być tak zmienione według jej pomysłów.
W sumie to mi to rybka, ja mam stale wenę na pisanie psami, ludźmi bardzo szybko mi się nudzi... So..
Powrót do góry Go down
Fenrir Greyback
Dym
Dym
Fenrir Greyback

PisanieTemat: Re: Zmniejszenie/likwidacja Sfór   Zmniejszenie/likwidacja Sfór - Page 2 EmptyWto Sie 20, 2013 9:02 pm

Wpadł mi do głowy pewien pomysł ale przedstawię go jutro bo na komórce jestem.
Powrót do góry Go down
Cerrilasar
Alfa Wody
Alfa Wody
Cerrilasar

PisanieTemat: Re: Zmniejszenie/likwidacja Sfór   Zmniejszenie/likwidacja Sfór - Page 2 EmptyWto Sie 20, 2013 9:41 pm

Orchidea napisał:
A nie możnaby tego jeszcze zostawić? Właśnie ludzie dochodzą i coś się dziać zaczyna, więęc.
Pierwotnie myślałam, że jeśli ten pomysł byłby realizowany, to nie na tym forum tylko osobnym. Żeby ludzie mieli wybór czy chcą kontynuować to co się tu dzieje, czy też wolą osadzić się tam. Ale jak Wam będzie wygodniej. To tylko sugestia.
Po prostu mam teraz styczność z wieloma forami i widzę tendencję.

Mogłoby to być coś na zasadzie gładkiej przemiany, albo wręcz przeciwnie - uczucia podobnego do uwięzienia w cudzym ciele. I można by wykorzystać Pożeracza, by sprawdzić jak to zadziała podczas eventu. Jeśli pomysł w praktyce nie wyjdzie to się od niego odejdzie.
Powrót do góry Go down
Sansanne
Bańka
Bańka
Sansanne

PisanieTemat: Re: Zmniejszenie/likwidacja Sfór   Zmniejszenie/likwidacja Sfór - Page 2 EmptySro Sie 21, 2013 7:21 am

Ale jeśli stworzymy oddzielne forum może być tak że wszyscy polecą tam, a z tego zostanie prawie że nic i będzie gorzej niż teraz. A mimo wszystko nie wszyscy jak już widzieliście chcą tej zmiany.
Dlatego ja dalej proponuje, że może nie trwała zmiana tylko na ludzi, a możliwość zmieniania się na tym forum. Raz człowiek, a jak nie chce to pies.
Powrót do góry Go down
Ishyria
Alfa Ognia
Alfa Ognia
Ishyria

PisanieTemat: Re: Zmniejszenie/likwidacja Sfór   Zmniejszenie/likwidacja Sfór - Page 2 EmptySro Sie 21, 2013 9:14 am

Rozmawiałam w nocy o tym z Paź i wymyśliłyśmy coś takiego:

Pożeracz znowu wkracza i rzuca na wszystkie psy zaklęcie, które według niego ma im zniszczyć życie. Bowiem stają się oni nagle ludźmi - istotami tak przez siebie znienawidzonymi (w większości przypadków). Dostrzegają jednak iż ich przemiana trwa określoną ilość czasu i mogę wrócić do postaci ówczesnej, wszystko się jednak powtarza.

Event mógłby trwać przez tydzień.
Pod Obcymi terenami utworzyłoby się Miasto, a w nim parę podtematów typu Sklep, Kino, Restauracja, Pub, Szkoła, Praca?
I tu zaczyna się zabawa. TO MA BYĆ CZYSTE SPRAWDZENIE CZY ZADZIAŁA POMYSŁ. Piszę dużymi byście zrozumieli, że to nie jest koncepcja na takie forum które miałoby zostać, tylko sam event do sprawdzenia jak się czujemy.

Za pisanie psem w określonych sytuacjach (jak na evencie Zeparowej) otrzymuje się pewne punkty, które potem można wymienić na "gotówkę ludzką". I to ona ukierunkowuje co można robić w danych miejscach dla ludzi. Dzięki temu jest więcej atrakcji. Można też wykonywać drobne prace lub zadania które podeśle MG do któregoś z tematów. Oczywiście psy nie wchodzą do miasta i na odwrót. Aczkolwiek może z tego wyniknąć dobra zabawa.
Pies, a raczej jego ludzka powłoka która ma najwięcej owych punktów wygrywa event, dostanie nagrodę. Zaś dwie kolejne nagrody dodatkowe? Na zachętę.

Wiem, że może nie w tym temacie powinnam, no ale skoro tak się ciągnie rozmowa.. to nie będę śmiecić nowym.

Czy takie sprawdzenie opcji pies-człowiek Wam pasuje? Cerrr dobrze myślę?xD
Powrót do góry Go down
Orchidea
Alfa Lasu
Alfa Lasu
Orchidea

PisanieTemat: Re: Zmniejszenie/likwidacja Sfór   Zmniejszenie/likwidacja Sfór - Page 2 EmptySro Sie 21, 2013 9:39 am

Takei coś  jest serio lepsze. Tyle, że możnaby zrobić coś w stylu, że Pożeracz rzucił zaklęcie powiedzmy na wodę i każdy kto się napiję - bo pić przecież trzeba - zamienia się w swoje ludzkie alter ego. I jak Isha powiedziała wygrany dostanie jakąś fajną nagrodę. I zmienilibyśmy się na jakiś tydzień.

DODATKOWO:
- Po pierwsze trzeba forum reklamować. Wymieniać bannery i tak dalej.
- Po drugie: Można nieco odrzucić z zasad. Napisać, że z powodu chwilowego zastoju łatwiej zdobyć rangi etc.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Zmniejszenie/likwidacja Sfór   Zmniejszenie/likwidacja Sfór - Page 2 Empty

Powrót do góry Go down

Zmniejszenie/likwidacja Sfór

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry 
Strona 2 z 3Idź do strony : Previous  1, 2, 3  Next

Similar topics

-
» Opisy Sfor

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: Ogólne :: Kosz-