|
| |
Autor | Wiadomość |
---|
Tenshi Alfa Śniegu
| Temat: Re: Sprawy Forum Pią Sie 30, 2013 10:47 am | |
| Kolejny raz męcząc sprawę medycyny się wypowiem. Po pierwsze SL. Myślę, ze można by na ich barki zrzucić leczenie samotników, oczywiście zwiększając dla nich ilość poszukiwań w miesiącu do 13? - Cytat :
- Aby wyleczyć się z słabej choroby wystarczą dwie wizyty u lekarza, by pokonać silną chorobę trzy, natomiast by wyzbyć się śmiertelnej choroby należy złożyć aż pięć wizyt u Medyka. Wizyty u Medyka muszą mieć miejsce w odstępie co najmniej jednego dnia.
Należy stosować się do zaleceń swojego Medyka. Nieleczone choroby mogą prowadzić do poważnych obrażeń wewnętrznych i zewnętrznych ciała, a także śmierci. Może zmniejszymy ilość wizyt potrzebnych do wyleczenia postaci? Słaba do 1, średnia 2 a śmiertelna 3. I tak widziałem przypadki, że ktoś zdrowiał z choroby śmiertelnej po jednej wizycie. Jeszcze w tym temacie nie ma żadnej wzmianki o złamaniach. Serio one od tak sobie się zrastają? Można dać np 1 wizyta u lekarza + tydzień okropny ból Bez medyka miesiąc okropny ból + odjęcie 25hp? |
| | | Leliane Beta Lasu
| Temat: Re: Sprawy Forum Pią Sie 30, 2013 10:58 am | |
| Z tego co wiem, Leśni są gotowi leczyć każdego, kto się tylko do nich zgłosi i powinna być to wiedza powszechnie wiadoma. SL jest taką sforą, która nie ma uprzedzeń względem złych, neutralnych, trędowatych... A to się rozumie samo przez się.
Co do ilości wizyt - ja bym tak zostawił jak jest. W końcu teraz w gestii MG jest to, aby doglądać czy zarażona przez nich postać regularnie udaje się na wizyty do medyka. Jeśli tego nie robi to Mistrz ma prawo dodać do jej fabuły jakieś powikłania, tak też... Rozrywka dla MG, tak sądzę?
Jeśli uwzględniasz złamania to powinniśmy mieć i listę innych przypadłości, takich jak: różnego rodzaju zranienia, uszkodzenia etc. etc. Nie ma potrzeby wprowadzać samych złamań, bo potem też będzie czepialstwo, że nie uwzgledniono innych obrażeń. Albo wszystko albo nic, ot. |
| | | Ishyria Alfa Ognia
| Temat: Re: Sprawy Forum Sob Sie 31, 2013 9:01 pm | |
| Tak, zdecydowanie.
W Sl była przecież rozmowa by Medycyna była głównym zajęciem, w końcu to sfora która w tym by się specjalizowała i czemu ma komuś odmówić?
Prócz tego Mg powinni pilnować swoich userów którym rozdali choroby, medycy mogą za to do MG wysłać przecież notkę czy odpowiednia ilość wizyt była czy nie.
|
| | | Iram Savio
| Temat: Re: Sprawy Forum Nie Wrz 01, 2013 2:22 pm | |
| No dobra, teraz jeszcze coś. Każda sfora ma regulamin lochów ale... tam dam dadam... według mnie powinien być wszędzie jeden dla wszystkich i szlus. |
| | | Kruk Cierniste Ostrze
| Temat: Re: Sprawy Forum Nie Wrz 01, 2013 5:52 pm | |
| A ja tak nie uważam. Przestańcie wreszcie wszystko na siłę ujednolicać, bo cały sens istnienia odrębnych, różniących się od siebie sfor trafi szlag.
To indywidualna sprawa sfory, jakiego traktowania może doczekać się u nich więzień. |
| | | Tenshi Alfa Śniegu
| Temat: Re: Sprawy Forum Pon Wrz 02, 2013 7:42 am | |
| To co zrobi porywacz to jego sprawa. Ale dlaczego osoba x ma się słuchać zasad wyznaczonych przez obcą sforę? Chodzi tylko o zasady lochów takie jak "w lochach przebywa się dni". Głupi przykład ale wszędzie powinno być tak samo. |
| | | Cheyenne Upadły Anioł
| Temat: Re: Sprawy Forum Pon Wrz 02, 2013 10:48 am | |
| - Tenshi napisał:
- Ale dlaczego osoba x ma się słuchać zasad wyznaczonych przez obcą sforę?
Yyy... Bo dała się złapać? Przebywa na ICH terenie? Teren sfory X to i zasady sfory X? Tak jak mówi Kruk, nie ujednolicajcie na siłę. Nie chcieliście kasować czy łączyć sfor, bo każda jest jedyna i wyjątkowa, a teraz chcecie zabierać im po trochu indywidualizmu. Tereny sfory to i zasady sfory. Koniec. https://stadopsow.forumpl.net/t17-porywania-najwieksza-atrakcja-forumMasz jak byk punkt 9, więcej dookreślać nie trzeba. Co do dni odsiadki gdzieś to kiedyś było napisane, ale teraz nie widzę. Zwyczajowo jest to trzy dni i nie widziałam, żeby ktoś grał inaczej. |
| | | Ritsu Alfa Ciernia
| Temat: Re: Sprawy Forum Pon Wrz 02, 2013 11:22 am | |
| Odkąd pamiętam przyjęte było, że w lochach siedzisz trzy dni i po trzech dniach cię wypuszcza łapiąc. Jeśli jednak z jakiś powodów nie może, wiadomo zapomniał, nie ma dostępu do kompa, bla, bla, bla - to wtedy prosisz kogokolwiek ze sfory i sprawa załatwiona, ne?
A regulamin to sprawa wewnętrzna sfory, bo równie dobrze może go mieć jak i nie mieć. Nie leży w gestii użytkowników (przynajmniej jeśli nie mają konta w danej sforze), a tym bardziej adminów - aby komukolwiek cokolwiek dyktować. Zresztą, w większości sfór ten regulamin i tak brzmi podobnie, więc chcąc nie chcąc użytkownik i tak WIE jakie są ogólnodziałąjące zasady w lochach. W jakiś sposób można powiedzieć, że całkiem to ironiczne, jednak, cóż, tak wyszło i chociażby to jest argumentem przeciw temu, aby dorzucać jeszcze jedne, stricte ogólny regulamin. |
| | | Sansanne Bańka
| Temat: Re: Sprawy Forum Pon Wrz 02, 2013 2:23 pm | |
| W sumie nie mam się po co wypowiadać, bo wszyscy przede mną wypowiedzieli się tak jak i ja chciałam. Także jestem przeciwna robieniu tego samego regulaminu w lochach. Przecież to jest mała rzecz, po co szukać dziury w całym? Luduuu. Zresztą te regulaminy i tak są takie same. Od dawna jestem na forum i nigdy nie patrzyłam na te regulaminy, bo wiem, że siedzę trzy dni, mogą mnie zgwałcić gdy moja postać ma ruje, trochę po torturują. Czemu my się ty takimi drobiazgami zajmujemy... |
| | | Patch Cipriano Duch Diabła
| Temat: Re: Sprawy Forum Pon Wrz 02, 2013 4:09 pm | |
| Bo przecież wszystko musi być takie dopracowane, idealne, bezbłędne... CO JA MÓWIĘ, I TAK ZA KILKA LAT/MIESIĘCY BĘDĄ SIĘ O TO ZNOWU CZEPIAĆ!
Iram, naprawdę? Nie rozumiem Twoich intencji. Chcesz pokazać że coś Cię interesuje, chcesz pokazać że coś robisz, czy naprawdę Cię to irytuje? .-. geez. |
| | | Dracon Malfoy Beta Mroku
| Temat: Re: Sprawy Forum Pon Wrz 02, 2013 4:21 pm | |
| Przecież wiadomo co się dzieje w lochach, na to nie jest potrzebny regulamin a niektóre Sfory go mają bo to zależy głównie od władzy i od użytkowników. Ja nie widzę sensu w napisaniu nowego regulaminu skoro i tak każdy wie jak przebiega odsiadka w lochach i że jak wejdzie się do nich bez zgody Alf czy Bet to automatycznie staje się więźniem, tak samo wejście na teren owej Sfory. Oczywiście fabularne przyłapanie na "gorącym uczynku" jest jak najbardziej na miejscu. |
| | | Ishyria Alfa Ognia
| Temat: Re: Sprawy Forum Sro Wrz 11, 2013 1:42 pm | |
| |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Sprawy Forum | |
| |
| | | |
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |